Bodø

Driften på Bodø Kulturhus

Å drive Bodø Kulturhus er en stor oppgave. Det blir arrangert så mye som 350 arrangementer i året, i praksis ca. ett arrangement per dag, ørk eller helg. I tillegg til de egne arrangementene i kommunal regi inkluderer dette utleie til andre aktører, fortrinnsvis seriøse kulturaktiviteter men det er også alt fra bingoaften til striptease på programmet. Det skal være en åpenhet og bredde i kulturtilbudet, har politikerne bestemt etter råd fra blant annet departementets høyt gasjerte konsulenter som bringer nye ideer til den lille byen langt mot nord.

Kulturhuset har derfor en administrasjon med ganske mange ansatte som legger opp programmet ut i fra en rekke forskjellige hensyn og målsettinger, og opprettholder kontakten med agenter, byråer, og andre som vet hva som rører seg i kulturlivet. Det er kommuStormen_Biblioteket,_Bodø,_South_view_20150608_1nen som eier kulturhuset, og bystyret som velger ut styret. Sjefen for kulturhuset er imidlertid ikke direkte ansatt i kommunen, men jobber for et foretak og er valgt av styret. Så er det sjefen som har ansvaret for å ansette andre etter behov. Dette har i noens øyne gitt en noe uoversiktlig struktur og en diffus kontroll med utgiftene, men andre opplever at det er viktig at kulturhuset har en viss autonomi og avstand til filistinerne i bystyret.

Det er sjefen for kulturhuset som selv er kunstnerisk ansvarlig på huset, men på administrativ side er det arrangementsansvarlig som tar seg av det daglige. Så langt har dette samarbeidet lyktes fortreffelig, med god komplementaritet i relasjonene. Det er selvfølgelig en lang rekke ansatte ved kulturhuset, som bookingansvarlig, markedsdirektør, konsertsjef, regnskapsleder og økonomisjef, selgere, teknikere, og så videre. Til sammen er det noe så som 60 – 80 ansatte på kulturhuset. Selv om de fleste ikke jobber der på heltid, er det ikke til å komme forbi at det koster mye ressurser å holde seg med en så stor stab.

SHARE
RELATED POSTS
Idrettsmøte i Bodø
Norway – Et Reisemål som Tar Pusten fra Deg
Topp 5 casinoer verden over