Bodø

De mest populære norske idrettsutøverne akkurat nå

Nordmenn kan være stolte over mange flinke og suksessrike utøvere innenfor en rekke forskjellige disipliner, fra ski og alpint til friidrett og fotball. Derfor er det også mange populære atleter å velge mellom, samtidig som de ulike idrettsutøverne selvfølgelig også får oppmerksomhet i takt med sesongene. Hva betyr det i september 2022?

Erling Braut Haaland – superstjernen i Manchester City

Premier League er i gang, og Erling Braut Haaland lager sirkus med Manchester City. Med sitt første hat trick på plass er Haaland på toppen av mange spillerbørser, og engelske medier kan ikke få nok av 22-åringen. På forskjellige bettingsider er Haaland og City selvfølgelig også populære, med for eksempel en Betfair bonuskode er det mulig å se nærmere på oddsene for fremtidig norsk suksess i Premier League.

Jakob Ingebrigtsen – på topp blant brødrene

Ingebrigtsen-brødrene er umåtelig populære i Norge, og har dessuten selvfølgelig markert seg internasjonalt. Nå om dagen er det uten tvil Jakob Ingebrigtsen som står i sentrum, særlig etter årsbeste i verden på 1500 meter. Dessuten var Jakob så sikker på egne evner at han turte å gi sine konkurrenter en advarsel om at han har enda mer på lager. Husk også på at Jakob Ingebrigtsen er født den 19. september år 2000, han har mange gode år igjen av karrieren.

Erik van Leeuwen, GFDL http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html, via Wikimedia Commons – cropped

Karsten Warholm – mer friidrett

Mange forbinder selvfølgelig Norge med ski og alpint, derfor er det ekstra morsomt å kunne trekke frem både fotballspillere og flere utøvere innen friidrett. Karsten Warholm slo også til i EM 2022, med gull på 400 meter hekk. Nordmannen var storfavoritt, og han forsvarte EM-tittelen uten noen større problemer. Warholm kom over målstreken på 47,12, og franskmannen Wilfried Happio var over ett sekund bak med 48,56.

Tiril Eckhoff og Johannes Thingnes Bø – snart er det vinter

Både Tiril Eckhoff og Johannes Thingnes Bø er fast inventar på topplister med de ti mest populære norske idrettsutøverne. De får selvfølgelig ikke så veldig mye oppmerksomhet gjennom sommersesongen, men de to skiskytterne er gode eksempler på norsk dominans innen vinteridrett. Eckhoff fikk med seg sin 29. seier i verdenscupen i Holmenkollen den 19. mars 2022, noe som også gjorde henne til den mestvinnende norske kvinnen noensinne i verdenscupen. Thingnes Bø fikk med seg hele fire OL-gull i vinter-OL i Beijing. Dessuten sikret han seg også én bronse, noe som også gjorde han til den femte norske utøveren som har fått med seg fem medaljer fra ett og samme OL.

Steffen Prößdorf, CC BY-SA 4.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0, via Wikimedia Commons – cropped

Bjørgen og Johaug – gammel er eldst

Det finnes selvfølgelig en mengde aktive utøvere å velge mellom når det gjelder vintersport, som for eksempel Johannes Klæbo eller Terje Bø. Når det er sagt, utøvere som Johaug og Bjørgen er utrolig populære også etter at de har lagt opp. Det er hyggelig å se at nordmenn faktisk ikke bare setter pris på aktive atleter som leverer toppresultater og medaljer, vi er også glad i de norske utøverne etter at idrettskarrieren er over. Kanskje er det også en bidragende årsak til de mange gode norske idrettsprestasjonene?

SHARE
RELATED POSTS
Kasino for bodøværinger
Utelivet i Bodø – en guide for nybegynnere
Museene du må besøke i Oslo