Bodø

Det du bare må gjøre i Bodø

Bodø er både den største byen og kommunen i Nordland, hvis man rangerer i henhold til folketall. I hele Nord-Norge er det bare Tromsø som er større. Likevel er ikke Bodø en storby, og det er langt fra alle nordmenn som har vært her.

Hvis du kommer til deg til Bodø og området rundt, så finnes det dog mye å gjøre. Det kan sikkert vært greit å ha med noe underholdning på flyet eller toget, for det kan ta sin tid. Det tar faktisk halvannen time bare fra Oslo med fly, så med litt ventetid på flyplassen kan det være greit å stille opp med en Winner Bonuskode og fulladet batteri. Da kan du slappe av og være underholdt på veien.

Opplev naturen

Mange som besøker Bodø gjør det for å oppleve naturen – saltstraumen, hav, strender og fjell. Her kan du oppleve det beste av både den barske nordnorske naturen, speilblankt hav og nordlys.

Saltstraumen

Saltstraumen er en opplevelse som du nesten må få med deg når du er i Bodø. Elleve kilometer sørøst for Bodø by finnes det som er blant de aller sterkeste tidevannsstrømmene i verden. Høydeforskjellen mellom vannoverflaten utenfor og innenfor sundet kan være så mye som en meter, og fire ganger i døgnet akselererer vannmassene opp mot 10 – 12 knop.

Destinasjoner opp i høyden

Hvis du vil opp i høyden finnes det nok av muligheter å oppleve Bodø og omegn fra noen flere høydemeter over havet. Fykantrappa er Europas best bevarte utendørs tretrapp, og du vil garantert få høyere puls opp der. Gildeskål eller Hamarøyskaftet er andre destinasjoner litt opp i høyden, på noen av disse må du ha med guide for at det skal være trygt.

Innendørsaktiviteter for alle og enhver

Hvis det bøtter ned ute, og du ikke er glad i den type vær, finnes det selvfølgelig mange innendørsaktiviteter i Bodø. Et par eksempel på litt mer spennende og annerledes opplevelser er:

Grottetur i Vikgrotta

Hvis du ikke har klaustrofobi, kan en tur i denne flotte marmorgrotten være spennende. Dette er en opplevelse du må oppleve som en del av en guidet tur, for å passe på sikkerheten

Fly et fly

Hva med å fly et fly på Newton Flight Academy? Uansett om du aldri har sittet bak spakene i en flysimulator før eller om det er noe av det beste du vet, så kan du prøve deg som pilot for en dag på Newton Flight Academy. Hvis du er flyinteressert er dette definitivt noe du bør få med deg, og det tar altså ikke en hel dag, men bare en time eller to.

Så det er bare å holde utkikk etter rimelige flybilletter til Bodø, kanskje det kan være en spennende destinasjon for en helgetur?

SHARE
RELATED POSTS
Idrettsmøte i Bodø
Driften på Bodø Kulturhus
Stormen Konserthus – kan det erstatte kulturhuset?