Bodø

Ungdommens kultursatsing – en oversikt

Styringsgruppen for ung kultur på Bodø Kulturhus har de siste årene drevet mye med nettverksbygging, hovedsaklig for å få ungdom til å bruke scenen og aulaen mer. Det har blitt bygd opp en stadig større liste over aktuelle deltakere, som stadig vekk får epost med diverse informasjon om hva som foregår og hvilke muligheter som foreligger.

De holder også mange presentasjoner, særlig rundt om på skolene, for å skape blest om kulturelle aktiviteter og få i gang ungdommen med noe annet enn å glo på PC-, TV-, og mobilskjermene. Skjermtrollene skal opp og ut i kulturlivet, men de trenger både inspirasjon og informasjon for å få dette til å lykkes. Det er ikke bare i Bodø, disse presentasjonene blir holdt, men nesten i hver ei bygd, grend, eller fiskevær i Nordland fylke og noen i Troms. De har også opprettet et storbynettverk. For de som vil innvende at det ikke finnes noen storbyer i Nord-Norge, så er det altså snakk om Bodø, Tromsø, og Harstad.

Det er viktig å gi ungdommen inntrykk aBodø_Jazz_Open_2013_Marius_Neset_i_Jazzkamikazet de selv kan påvirke det kulturtilbudet de får, og oppfordre dem til medvirkning på et eller annet vis. Derfor har styret også vært aktive med å reise rundt i landet for å se hvordan dette gjøres i forskjellige kommuner, og hvilke metoder som er tatt i bruk og kan være aktuelle å imitere i Bodø. De har vært både i Odense i Danmark og i Trondheim i Sør-Trøndelag.

I tillegg har det kommet en del innspill fra ungdommene selv som har resultert i ulike konsepter, som Nerdgasm og Plateprat. Disse arrangeres med jevnlige mellomrom og utvikles kontinuerlig. For å få et virkelig gjennombrudd for ungdommens kulturelle aktivitet i Bodø er det nok denne typen virksomhet som er aller viktigst, fordi den for en sjelden gangs skyld tar en nedenfra og opp tilnærming til ungdom og kultur.

SHARE
RELATED POSTS
De beste konsertsalene i Las Vegas
Det du bare må gjøre i Bodø
De mest populære norske idrettsutøverne akkurat nå