• images/slideshow/topp-loa-2.png
  • images/slideshow/topp-loa.png

Sjekk-ditt-billettkjøpV9

Kjøp-gavekortV5

Meld-deg-på-vårt-nyhetsbrevV5

 Billettkjøp og bestillinger
 i billettluken:

 (hverdager kl 12-15)

 Tlf: 75 54 90 10

 Billettautomat i
 inngangspartiet!
 (hverdager kl 09-23)

 ---------------------------------


 Administrasjon:
 Tlf: 75 54 90 00

 Besøksadresse:
 Hålogalandsgt 25
 8003 BODØ

 Fakturaadresse:
 Kulturhus Drift
 Postboks 294
 8001 BODØ

 Postadresse:
 Postboks 774
 8001 BODØ

Adresser-Bodø-Kulturhus-webV5

 Billettsalg nå også hos
 Bodø Turistinformasjon!

 Åpningstider lavsesong

 Mandag - Fredag : 09.00-15.30

 Åpningstider sommer
 (juni, juli og august)

 Mandag-Fredag : 09.00-20.00
 Lørdager          : 10.00-18.00
 Søndager         : 10.00-18.00

 Kontakt: 75 54 80 00
 Bodø-Turistinfo-modul-venstre4

E-billett-modul

Modul-Kulturkvartalet

Vi har 19 besøkende på vår side.

Billettsalg Bodø Kulturhus

BRG-fotob-webOM BODØ RHYTHM GROUP (Foto: Brynjar Stabell Erdahl)

Bodø Rhythm Group (BRG) er et rytmisk ensemble tilknyttet Bodø kulturhus KF. Ensemblet ble etablert i 2004 etter at distriktsmusikerordningen i Bodø ble omstrukturert, og overført fra Bodø kommune til Bodø kulturhus i februar 2005. BRG består av Finn Robert Olsen på gitar, Finn Sletten på trommer/perkusjon og Tore Johansen på trompet. Musikerne innehar hver sin 50 % stilling hvor målsettingen er å bidra til et aktivt rytmisk musikktilbud i Bodø. Innenfor stillingsprosenten jobber musikerne med forskjellige musikalske prosjekter i løpet av året. Sinus Session og Bykomponistprosjektet er de to største prosjektene i 2012 som BRG selv har tatt initiativet til, og som administreres av BRG i samarbeid med produsent ved Bodø Kulturhus. I tillegg til dette, bidrar BRG samlet eller som enkeltmusikere på en rekke andre konserter og arrangement i regi av lokale musikere og arrangører.


Om bykomponistprosjektet

BRG inviterte i 2008/2009 den nordnorske komponisten Frode Fjellheim til å være Bodøs Bykomponist. Gjennom fire konserter fikk BRG og lokale profesjonelle og semi-profesjonelle aktører presentere nykomponert materiale signert Frode Fjellheim. Bykomponistprosjektet ble i 2010/2011 videreført, da med pianisten Bugge Wesseltoft som komponist. Fire flotte konserter ble gjennomført i samarbeid med Bodø Sinfonietta, Bodø Domkor, Bodø Big Band og jazzfestivalen Bodø Jazz Open.

Målsettingen for Bykomponistprosjektet, er å sørge for nykomponert materiale, sørge for at musikere og ensembler med tilknytning til Bodø, får jobbe med anerkjente komponister og at prosjektet på den måten skaper spennende arbeidsplasser for musikere. I tillegg til å gi publikum i Bodø sjansen til å høre spesialskrevede verk som urfremføres i Bodø, vil Bykomponistprosjektet gi inspirasjon og et musikalsk løft til både det profesjonelle og det semi-profesjonelle musikkmiljøet i byen. I 2012 kan vi stolt presentere den britiske saksofonisten John Surman som Bodøs Bykomponist. Han vil komponere verk til BRG, Bodø Sinfonietta og et ministorband bestående av lokale jazzmusikere. Bykomponistprosjektet har fått støtte til bestillingsverkene fra Norsk kulturråd.

Om Sinus Session

BRG tok i 2010 initiativet til en ny konsertserie på Sinus. Under paraplyen Sinus Session presenterer BRG månedlig artister innen en rekke sjangre. Her samarbeider BRG med lokale, nasjonale og internasjonale profiler for å presentere både kjent materiale og nykomponerte stykker for publikum. Til nå har BRG samarbeidet med blant annet Vigleik Storaas, Henning Sommerro, Kjersti Stubø, Bugge Wesseltoft, Lynni Trekrem, Eva Trones og Tonje Unstad på Sinus Session. I 2012 står blant annet Ola Bremnes, den britiske saksofonisten John Surman og Maria Solheim sammen med Bodø Sinfonietta på scenen. Det legges opp til åtte konserter pr år, og konsertserien er støttet av Norsk kulturråd.

Samarbeidspartnere

Bodø Rhythm Group samarbeider med det lokale musikklivet om en rekke konserter og forestillinger i løpet av året. Til hver produksjon suppleres ensemblet med freelancemusikere, og utgjør i flere prosjekter komp for solister og større besetninger. Samarbeidet med Bodø Sinfonietta har gitt stor suksess for ensemblet, og av andre samarbeidspartnere kan man nevne Bodø Domkor, Moving Art, Vokal Art, Bertnes Brass, Bodø Big Band og Bodø Ungdomskor. BRG har også samarbeidet om undervisningsopplegg og workshops, blant annet i samarbeid med Den kulturelle skolesekken.

Kunstneriske ambisjoner

BRG følger målsettingene fra da distriktsmusikerordningen i Bodø kommune ble opprettet, og søker å bidra til at Bodø er en attraktiv by for profesjonelle musikere innen jazzfeltet. Som engasjerte samarbeidspartnere for en rekke musikere og aktører innen musikkfeltet i Bodø, vil BRG være pågangsdrivere for utviklingen av den lokale musikkscenen gjennom å invitere komponister og profesjonelle musikere til deltagelse på prosjekter med forskjellig besetning og format. Musikalsk spenner prosjektene fra jazzsjangeren over til popmusikk, og denne fleksibiliteten er viktig for BRG som en rytmisk trio. Et annet viktig moment som påvirker fleksibiliteten til trioen, er besetningen. Trompet, gitar og trommer er en sammensetning som byr på utfordringer, da en bassist er et sentralt element i en rytmisk gruppe. Da trompeter Tore Johansen ble tilknyttet ensemblet i 2010, ble det bevisst valgt å ikke ansette bassist. Dette for å unngå at ensemblet fikk et rent trioformat, samt at man ønsket fleksibilitet i forhold til prosjektene. På denne måten sørger BRG for at det blir flere spillejobber for freelancemusikere som da hyres inn til de enkelte konsertene i regi av BRG.

BRG ønsker har gjennom sine prosjekter sammen med Bodø Sinfonietta startet på et godt og fruktbart samarbeid, som det er logisk at videreføres inn i det nye kulturkvartalet. Sinus Session og Bykomponistprosjektet er gode prosjekter som vil videreføres, mens det trengs økte produksjonsmidler for videreutvikling av aktiviteten og det kunstneriske innholdet for BRG.

Musikerbiografi

Finn Sletten, trommer/perkusjon (født 11. august 1952 i Bodø). Spilte i tenårene med bl.a. Paul Weedens band og flyttet senere til Oslo hvor han jobbet med bl.a. Magni Wentzel, Jon Eberson, Tore Brunborg, Jon Balke, Michael Bolton og en rekke andre. Flyttet tilbake til Bodø i 1988, som landsdelsmusiker i gruppa Trio Nord, med pianisten Jan Gunnar Hoff og bassisten Terje Venaas. Bandet samarbeidet med musikere som f.eks. Karin Krog, John Surman og Georgie Fame. Som perkusjonist har Sletten bak seg mangeårige samarbeid med artister som Kari Bremnes, Susanne Lundeng og Terje Nilsen. Finn Sletten ble under Festspillene i Nord-Norge 2009 tildelt Stubøprisen for å ha vært "en betydelig pioner og inspirasjonskilde for flere generasjoner nordnorske jazzmusikere2. Samme år mottok han også den høythengende Gammelengprisen i klassen jazz fra Fond for utøvende kunstnere.

Finn Robert Olsen, gitar (født 24. april 1957 i Bodø). Utdannet lærer med videreutdanning i samfunnsfag, historie og musikk, og har sitt virke som musiker, orkesterleder, komponist/arrangør og pedagog. Han har vært musikalsk leder og instruktør for Bodø Big Band og Steeve Cooling Storband og har bred erfaring som seminarholder innenfor emner som samspill og improvisasjon. Videre har han i mange år turnert for Rikskonsertene og Den Kulturelle Skolesekken. Han har mottatt Bodø bys kulturstipend og arrangerte og produserte CD utgivelsen "Tusen bilda" til Bodø bys 200 års jubileum. Han har også erfaring som turne tilrettelegger og produsent for Nordnorsk Jazzforum (1989) og Nordnorsk Jazzsenter (2002). Olsen har komponert og arrangert musikk for bl.a. Bodø Big Band, Steeve Cooling storband, Bodø amatørteater og han har skrevet musikk på oppdrag fra NRKs barnetimen for de minste. I 1999 deltok han med egne komposisjoner og egen konsert ved Festspillene i Nord-Norge og Varangerfestivalen under prosjektnavnet "Frokost". Plateinnspilinger med bl.a. June Korneliussen, Terje Nilsen og Halvdan Sivertsen.

Tore Johansen, trompet (født 23. desember 1977 i Bodø). Utdannet ved Jazzlinja (NTNU) i Trondheim, og senere timelærer samme sted. Har jobbet med musikere som Steve Swallow, Kenny Wheeler, Karin Krog og John Surman, John Taylor, Hal Galper, Egil Kapstad, Lars Jansson, Jon Balke, Jan Gunnar Hoff, Elin Rosseland, Arild Andersen, Anders Jormin og Knut Riisnæs for å nevne noen. Han debuterte på plate i 1999 med Siri B. Gellein og Bjørn Willadsen Band og har senere gitt ut 11 plater i eget navn. Som studiomusiker har han jobbet med bl.a. Espen Lind, Kråkesølv, Tungtvann og Eva Trones. Som en del av Trondheim Jazzorkester har han spilt med bl.a. Chick Corea, Erlend Skomsvoll, Palle Mikkelborg, Terje Rypdal, New York Voices og Bendik Hofseth. Tore Johansen var "Nordlandsprofil" under Nordland Musikkfestuke 2002, tilknyttet Nordnorsk Jazzsenter gjennom Norsk Kulturråds aspirantordning 2002-2004, og var mottakeren av Stubøprisen i 2005. Johansen har i tillegg drevet plateselskapet Inner Ear sammen med sin bror, Roger, siden 2007.

 

BRG logoSORTwebKontaktinfo
Ved henvendelser om oppdrag, ta kontakt med:

Tone Christoffersen, produsent

Tlf: 46 63 14 86
, E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

www.facebook.com/bodorhythmgroup


Lik-oss-på-facebook-hvitV5

Twittermodul-hvitV5

Kulturkortet som app

 ledsagerbevis aksepteres Hvis du trenger   ledsager på   arrangementer, Kan   ledsagerbillett   kjøpes i  billettluken   på Kulturhuset ved  å vise   frem ledsagerbevis. Vi  gjør   oppmerksom på at   ledsagerordningen ikke   gjelder  alle arrangement.   Kontakt vår  billettluke for mer   info. NB! ledsagerbevis må   medtas når billetter hentes i   billettluken og på   arrangementet.